Site-ul nostru sub în mentenanţă. Ne cerem scuze pentru mici întreruptări și/sau erori. Mulţumim!

De la curățat păstrăv în lumina reflectoarelor

Viața de pescar 2017. Noiembrie 07. Marţi
  Unii deja au auzit despre această poveste. Iată deci toate informațiile, care clarifică întâmplările și pentru aceștia, dar și pentru cei care sunt o noutate evenimentele de mai jos.

  Povestea a luat început cu ocazia unui concursuri de pescuit la muscă pe secțiunea C&R al râului Târnava Mare. După sfârșitul concursului doi concurenți s-au gândit că nu mai țin cont de reglementările legislative și de regulamentul intern al asociației, potrivit cărora este strict interzis pescuitul salmonidelor după data de 15 septembrie și că pe această zonă al răului reținerea oricărui exemplar de pește este interzis. Așadar au capturat câțiva păstrăvi indigeni și aceștia în loc să ajungă înapoi în mediul lor natural, au ajuns să fie curățați chiar pe malul râului (nu cumva să facă mizerie în bucătărie). Evident acțiunea lor nu a rămas în secret prea mult timp. În scurt timp am fost informați asupra făptașilor dar și asupra intenția lor de a mai face o astfel de expediție in weekendul care urmase. În acele zile eram nerăbdători să ne întâlnim pe mal, să avem astfel ocazia de a filma evenimentele și să prezentăm mulțumirile pentru vizita lor cu o amendă potrivită și promovarea fimulețului in care era să aibă rolul principal. Dar înainte de acestea, pe Facebook au apărut două fotografii cu „prietenii” nostrii, curățând peștii pe maul râului, din zona amintită. Popularitatea băieților în comunitatea muscarilor a început să scadă în ritm drastic. În prima fază au început să aburească – că au prins peștii înainte de 15 septembrie, că nici nu erau pe acea zonă C&R. Bineințeles aceste „explicații” nu aveau mari succese la public. A luat început un schimb de replici vehement, că ei și așa vin și că oricum o să fure peștii, că ne arată „care-i treaba”. Evident nu aveau curajul să se prezinte, spre dezamăgirea noastră profundă. Cu trecerea timpului o parte din postările de pe Facebook s-au șters dar urmele au rămas și dacă tot nu mai vor să vină pe la noi, ne-am gândit să oferim putină celebritate „domnilor” Briciu Dorin Ioan și Berindei Darius, care au reușit să curețe 11 păstrăvi indigeni. Datorită faptelor comise au interdicție pe toate apele din administrația AVPS Târnava Mare – nu ei sunt primii și probabil nici ultimii. De acum nu au dreptul sa pescuiasca nici in cadrul concursurilor organizate pe aceste ape și nici în afara acestor evenimente. Totodată, dacă legea se va aplica, se vor alege și cu încă ceva amenzi.

  Iată paragraful din legea sus amintita:

Răspunderi şi sancţiuni
Art. 59


Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz:
  …
  …
  f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.

In continuare sa vedem cateva dovezi si fotografii:

Deoarece negau că erau pe Târnava Mare, am ieșit pe mal și am fotografiat locul (Briciu Dorin Ioan)

Nivelul apei este mai ridicat și sunt mai multe frunze dar locul se poate recunoaște clar (Berindei Darius)

Deoarece nu mai aveau nevoie, au aruncat punga catalogată gunoi, chiar pe malul apei

Aici au curățat peștii...

…evident locul e pe Târnava Mare, zona C&R

Și aici s-a pornit avalanșa. Din pacate multe postări nu mai sunt accesibile...


 
Înapoi

Comentariu - numai pentru utilizatori înregistrat

Înregistraţi sau autentificaţi.

#12017.11.07 21:20
Virgil
 Absolut fără nici un drept de apel! 

Limba

  • HU
  • RO

Pescărie

Horgászat a Duna-deltában

Parteneri

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb