Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

ZPPV 2015

Versenyszinten 2015. November 16. Hétfő

Az idei évben sem maradt el a már hagyományosnak mondható pergető verseny a zeteváraljai tározónál. Az időjárás nem volt túl kegyes, de így késő ősszel nem is lehet másra számítani, szerencsére nem havazott. Összesen 13 csónak sorakozott fel a rajthoz, ebből 2 csónakban egyszemélyes „csapat” vette fel a 6 órás harcot, tehát összesen 24 horgász mondott le az otthon melegéről, hogy egy barátságos versenyen eldöntsék, hogy ki, illetve kik a legjobbak aznap.

A reggeli startot még gyengécske napsugarak kísérték, de előtte még néhány eltévedd hópehely kóricált a levegőben, ami egyre inkább arra emlékeztetett, hogy jön a tél. A napsugarak nem kényeztették sokáig a társaságot, amelynek magyarországi tagjai is voltak. Igen, egy csapat külföldről is nevezett, de többnyire Székelyudvarhely és Marosvásárhely környékéről érkeztek a horgászok.
Amennyire tapasztalható volt, minden csapat a süllőket célozta meg, ugyanis belőlük lehet a legtöbbet fogni. Természetesen a tüskéseknek szánt csalikra sügérek és csukák is támadhattak bármikor. Az első halakra nem kellett sokat várni, viszonylag hamar akadt pár kisebb süllő. Bő egy órával a kezdést követően, egy jobb csukához hívták a bírói csónakot. Fenséges krokodil lapult a csónak mellett, várva, hogy lemérjük a hosszát. A közel egyméteres (98 cm) hal jó eséllyel pályázott a verseny legnagyobb hala címre. Talán nem lövöm le a csattanót azzal, hogy végül nem sikerült hasonló méretű, vagy nagyobb halat fogniuk a horgászoknak, de még horogra került pár szép ragadozó.
 

Reggel még volt egy kis napsütés,…

…de aztán felhők gyülekeztek

Egy igen szép csuka, amely a legnagyobbnak bizonyult (98 cm)


Bírói csónakunk folyamatosan cirkált a tavon, ugyanis folyamatosan akadt mit mérnünk. A beígért erős szél szerencsére nem érkezett meg, de nem volt okunk így sem panaszra, szépen átfáztunk mindannyian. Nem egy csónakban remegő kézzel nyújtották át a kifogott halakat a mérlegelésre, és nem az izgalom volt a remegés forrása.  Néhány csapat nem találta halakat, vagy a jó taktikát, de az is lehet, hogy a csali hibádzott csupán. Viszont senki nem érezhette nyeregben magát, ugyanis óránként változott a dobogóra esélyesek névsora. A nagyobb halak nem jelentettek biztonságot, két-három süllőcskével a legnagyobbak is alulmaradtak, ugyanis centire ment a verseny, viszont jól mutattak a kézben. És, hogy mennyire nem bízhatták el magukat a horgászok, azt mi sem bizonyítja ékesebben, minthogy az utolsó másfél órában egy olyan csapat kezdett feljönni, akiknek addig egyetlen centiméter haluk sem volt. Tartja a mondás, hogy az utolsókból lesznek az elsők, és ez most teljesen megállta a helyét. A kitartás meghozta a gyümölcsét. Összesen 7 darab halat sikerült fognia a győztes párosnak, amelyből egy csuka kivételével mindenik süllő volt.
 

Picike tüskés

Ez már szebb

Egy újabb csuka

Ennyi + még 1 hal kellett a győzelemhez


A hat órás horgászatot követően átfázva és korgó gyomorral érkeztek a partra a horgászok, így igencsak jól fogott a frissen készült meleg étel. Lassan elkészült az összesítés is, így sor kerülhetett a dobogósok kihirdetésére, amire már jóllakottan gyülekeztek az emberek. Három csapatnak nem sikerült halat fognia. Összesen 41 pikkelyes került lemérésre, amelyből 3 darab csuka volt, egy sügér és a fennmaradó részt a süllők képezték.
A dobogósok névsora: Kovács István – Hegyi Géza III., Albert Csaba – Császár József II., Călin Bordoș - Dembrovsky Vili I.A dobogósok, balról jobbra: Kovács István – Hegyi Géza III., Albert Csaba – Császár József II., Călin Bordoș - Dembrovsky Vili I.

A társaság egy része, páran hiányoznak

A teljes névsor és részletes rangsor IDE kattintva érhető el.
Több fotóért látogass IDE.

- Gothárd Ferenc Alpár -

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb