Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Gyermeknapi horgászverseny harmadjára

Versenyszinten 2016. Június 12. Vasárnap
Napra pontosan ma egy hete, hogy lezajlott a gyermekeknek szervezett horgászverseny a zeteváraljai horgásztavaknál. A gyermeknap apropójára szervezett versenyre 25 ifi horgász nevezett be, viszont a reggeli gyülekezőkor csak 22 versenyző jelent meg a kísérőikkel. Akik távol maradtak sajnálhatják.

A reggeli gyülekezőt nagy lelkesedés övezte. A kis horgászok türelmetlenül várták, hogy végre botot ragadhassanak és rendet vágjanak a halak között. A kezdésig számtalanszor elhangzott a következő mondat: – Apa, mikor horgászunk már? Ők horgászni akartak, nem érdeklődtek az olyan formaságok iránt, mint a verseny időbeosztása. Reméljük, hogy az évek múlásával sem változik ez a lelkesedés, és a halakat tisztelő igazi horgászokká válnak.
A hivatalos programtól eltérően fél órával hamarabb kezdődött a verseny, hisz az előkészületek, helyfoglalás kevesebb időt vett igénybe, mint amire számított a szervezőség. Hiába, a gyerekek horgászni akartak, nem lehetett lazsálni, apu, anyu, mindenki etetőanyagot kevert, vagy eresztéket állított, esetleg horgot kötött. Ez a nap a kicsikről-, nekik szólt, maximális kiszolgálást érdemeltek.
Végre elérkezett a pillanat, a horgok a vízben várták, hogy a halak rájuk találjanak. Sajnos a körülmények úgy hozták, hogy az uszonyosok válogatós kedvükben voltak. A legfinomabb falatokat kínálták nekik, de vajmi kevés érdeklődést mutattak az igencsak színes gasztronómiai felhozatal iránt. A korábbi napok esőzésekkel tarkított időjárásának, vagy a légnyomásváltozásnak volt köszönhető ez a passzivitás, nem tudni. Egyedül a halak tudták erre a választ, de nem nyilatkoztak. Mindezek ellenére azért néhány úszó tétován a víz alá merült, és pár halat sikerült is a szákba terelniük a lelkes horgászoknak.4 órán keresztül zajlott a verseny, amelyet félidőben egy 10 perces szünet szakított meg, hogy kicsit lazíthassanak a nagy koncentrálásba belefáradt résztvevők. Az időjárás szerencsére nem hozta a korábbi napokban megszokott formáját, és végig derült idő uralkodott a horgászat alatt. A napsütés, és a halak szokatlan passzivitása ki is kezdte egy-két fiatalabb korú horgászcsemete türelmét. A verseny utolsó fél órájában már volt, aki szívesebben töltötte volna az idejét labdázással, vagy az ugrálóban. Ennek ellenére végig a botok közelében maradtak, és akadtak, akiknél kifizetődött a kitartás. Az utolsó 10 percben sikerült fordítaniuk a végső rangsoron, és elhódították a dobogós helyek valamelyikét egy-egy szép amur kifogásának köszönhetően.
A verseny legnagyobb hala is ebben a végső hajrában akadt horogra. Jól esett végighallgatni a fárasztás izgalmai alatt az ifi horgász párbeszédét az apukával. Megpróbálom felidézni néhány pillanatát a társalgásuknak.
- Apa, szerintem ez a tó legnagyobb hala lesz, mert mindjárt elhúz engem is. Nagyon erős. (közben az apuka egy kézzel tartotta a horgászbotot, hogy, ha a fiát nem is, de a botot azért ne vigye magával a hal.)
….
- Apa, milyen halat fogtam? (eközben persze a hal még bőszen rótta a köröket)
- Amurt fogtál!
- Az amur növényevő hal igaz?
- Így van fiam!
- Akkor már nem is csodálkozom apa, hogy ilyen nagyra meg tudott nőni, hisz nagyon sok növény van itt a tó körül.
Annak ellenére, hogy finnyáskodtak a halak, szinte minden kis versenyzőnek sikerült fognia pár darab kisebb-nagyobb példányt. A verseny alatt kifogott halfajok a következők voltak: dévérkeszeg, bodorka, kárász, domolykó, amur és ponty. Amint említettem, két horgásznak is sikerült újraírnia a végső rangsort az utolsó 10 percben. A dobogón a következő volt a sorrend: I. hely, és egyben legnagyobb hal – Balázsi Benedek, II. hely – Máthé Timea, III. hely – Péter Hunor. Gratulálok nekik!


II. hely – Máthé Timea, I. hely, és egyben legnagyobb hal – Balázsi Benedek, III. hely – Péter Hunor

A győztesek a kupák, és oklevelek mellett tárgyi ajándékokat is kaptak a Győző Horgászbolt jóvoltából, emellett minden résztvevő kapott tárgyi ajándékot és oklevelet is. Természetesen a verseny végeztével nem maradtak éhesek a résztvevő gyermekek, és az őket kísérő szülők sem. A finom ételekért köszönet illeti City Sport Centrumot, aki az alapanyag egy részének a beszerzésében működött közre, illetve a szakácsokat Andorka Attilát és Kovács Lászlót, és természetesen a segédeiket is. A desszert sem maradhatott el, amit az Andretti fagyizó biztosított. A verseny alatt a Villy üdítőgyár gondoskodott arról, hogy ne száradjanak ki a gyermekek. A helyszínért a zeteváralaji horgásztavak tulajdonosának, Bálint Lászlónak jár a köszönet. Az Amigo & Intercost hozzájárult az árnyékhoz és a kényelemhez a sátraival, padokkal, illetve asztalokkal, amelyeknek a szállítását a Baby Merc oldotta meg. A Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület nevében szeretném megköszönni a támogatók nagylelkűségét.

Több fotóért kattints IDE.

-Gothárd Ferenc Alpár-

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb