Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Gyereknapi horgászverseny másodjára

Versenyszinten 2015. Június 10. Szerda
Az idén május 31-én került sor gyerekeknek szervezett horgászversenyre, a gyereknap alkalmával. Immár a második éve, hogy a Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület próbál a gyerekek kedvére tenni a versennyel. Mivel a síkvízi tilalom az idén hosszabbra nyúlt, ezért az egyesület nem szervezhetett versenyt a saját fennhatósága alá tartozó horgászvízen, így partnert kellet keresni a rendezvény lebonyolítására, aki tudja biztosítani a helyszínt. A Zeteváralján található horgásztavak üzemeltetője, Bálint László, készségesen állt a kezdeményezés mellé, így közös szervezésben létrejöhetett az idén is a barátságos hangulatú rendezvény, ahol szülő és gyerek egyaránt jól érezhette magát.

A helyek száma korlátozott volt, így 21 gyerek részvételével indult a rendezvény, melynek célja nem feltétlenül a versengés volt, hanem a horgászat megkedveltetése, a halakkal való ismerkedés. Több olyan ifi is részt vett, aki korábban még nem fogott horgászbotot a kezében, de akadtak olyanok is, akik már rutinosabban kezelték a felszerelést. Hogy a szórakozás és a jókedv biztosított legyen, arról a halak és támogatók gondoskodtak. A háromórás versenyidő alatt számtalan hal került a szákba, melyek között akadtak termetesebb példányok is. Elsősorban keszegfélék örvendeztették meg a kis horgászokat, de pontyok, amurok és domolykók is horogra akadtak. Olykor bizony a felnőttek segítsége is elkelt, hogy ne a horgász kerüljön a vízbe vagy a felszerelés, hanem a hal a partra. Igazi baráti, családias hangulat jellemezte a verseny légkörét. A végeredmény nem abban volt mérhető, hogy kik álltak a dobogó képzeletbeli fokára, hanem a sok mosolygós arcban. Ez adja a töltetet, hogy a jövőben is sor kerüljön hasonló rendezvényekre.Hogy minden tökéletesen zajlott, abban a támogatóknak is nagy szerepe volt. Köszönet érte! A Villy üdítőgyár biztosította, hogy ne száradjanak ki a torkok a tűző napon. A Budvár Hús SRL az éhhaláltól óvta a jelenlévőket. A Győző Horgászbolt tárgyi ajándékokkal kedveskedett minden kishorgásznak, nemcsak a győzteseknek. Bágyi Zoltán a legnagyobb hal kifogóját jutalmazta. Az Agropisc (homoródszentpáli halgazdaság) a győzteseknek biztosított több napos horgászati lehetőséget a nagyhalas horgásztavukon. És akik a verseny végeztével úgy döntöttek, hogy a délutánt is a tóparton töltik, azok számára az Andretti fagyizó okozott ízletes és fagyos meglepetést. Ezek a cégek és személyek jártak jó példával elöl, hogy az önzetlenség és a közös összefogás mit eredményez.

Végül térjünk ki a győztesekre is. A rangsor a következő volt: I. hely – Péter Erik, valamint ő fogta a legnagyobb halat is, II. hely – Macskási Nimród, III. hely – Sánduly Ervin.
Balról jobbra haladva: I. hely – Péter Erik, III. hely – Sánduly Ervin, II. hely – Macskási Nimród


További fotókért látogass IDE.
Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb