Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Sebes pisztrángocskák érkeztek a hegyi vizeinkbe

Telepítések 2012. Május 03. Csütörtök

Az évek folyamán a Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász egyesületnél már hagyománnyá vált tavaszi pisztrángtelepítés az idén sem maradhatott el. A mai napon (2012. május 3. –án.) több mint 30.000 kis ivadék érkezett a Laposnyán található pisztrángtelepről, hogy népesítse a jelenlegi pisztrángállományt a hegyi patakokban. Ez alkalommal 4 patak felső szakaszán lettek kihelyezve a csöppségek. 3 csapat végezte a kihelyezéseket, hogy ne kelljen sokáig sínylődniük a jövevényeknek.

Mivel én csak egy helyszínen voltam jelen az elengedésnél (Bíró Attila és jómagam alkottuk a csapatot), így csak arról tudok fotókkal szolgálni, viszont az Andorka Attila – Györfi Zsolt (Borisz) páros is készített egy kisvideót az általuk kihelyezett halacskákról, amelyet ITT lehet megtekinteni.
A pöttöm ragadozók ismét elkápráztattak talpraesettségükkel. Alig érkeztek meg a patakba, máris „ragadoztak”. A bolharákokat terrorizálták első sorban, méretükhöz képest hatalmas rákocskákat gyömöszöltek magukba. Bízzunk benne, hogy minél többen túlélik a kritikus időszakot, és pompás pettyes halakká növekednek. 
Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb