Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Pontyok érkeztek a Nagyküküllőbe

Telepítések 2012. Június 12. Kedd
Amint az elmúlt években, úgy az idén sem maradhatott el a Nagyküküllő pontyokkal való telepítése, ezért társulatunk nagyjából 30 000 darab ivadékot vásárolt a homoródszentpáli halgazdaságtól. A kis kopoltyúsok hatalmas műanyagzsákokban úszkálva érkeztek meg a város területén folyó védett szakaszhoz, hogy benépesítsék a víz mélyebb és lassúbb folyású részeit.

Először a zsákokat a vízbe helyezve vártuk, hogy akklimatizálódjanak a jövevények, majd, amint a víz hőmérséklete megközelítette a folyóét, már bátran útnak ereszthettük. Vígan vették tudomásul, hogy újra szabadok, és az aznapi megrázkódtatások, melyek a befogásukból, zsákokba pakolásukból, és szállításukból adódtak, csak átmeneti állapot, és minden értük és természetesen a horgászokért történik.

Ezek után csak remélhetjük, hogy hosszú ideig színesítik a folyó halfaunáját, ami nemcsak a szennyezések, a kormoránok garázdálkodásaik, az olykor extrém időjárási viszonyok miatt csappant meg, hanem a felelőtlen emberek pusztító tevékenységeinek köszönhetően is.

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.

#22012.06.15 22:14
Ferenc
 
 A gát felett van helyük, és egy kis idejük, hogy megszokják a folyóvízi körülményeket. Az első nagyobb vízzel nagy részük le is vándorol onnan. A halak nem maradnak ott ahová beteszik őket, nem kövek, mozognak, és ezt lefele teszik. Ezek a halak szépen szétszóródnak a Küküllőn, és ahol megfelelő életkörülményeket találnak, ott maradnak. Ha minden hal ott maradt volna a gát felett, akkor eddig kilátszana a hátuk.
#12012.06.14 12:37
mzoltan
Iden akkor ugye mar ket telepites volt...azt nem ertem hogy miert mindig a gat felett telepitenek, mikor van (vagyis lenne) elet a Kukullo gat alatti reszen is...

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb