Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Pisztrángivadékok, a jövő nemzedékei

Telepítések 2013. Június 03. Hétfő
  A 2013-as év sem múlhat el úgy a Nagy-Küküllő Horgász egyesületnél, hogy ne telepítsen sebes pisztráng ivadékokat a hegyi patakokba. Sajnálatos módón a természetes szaporulat nem képes kiszolgálni a növekvő igényeket már évek óta, ezért elengedhetetlen az utánpótlás. Nem akarom sorolni, hogy mik az okai annak, hogy a hegyi vizeink egyik legszebb hala ilyen segítségre szorul, ha mindenki egy kicsit gondolkodik, rájön magától is.
  Örvendetes dolog viszont, hogy egyre nagyobb mennyiségeket telepít az egyesület, és ha ilyen ütemben halad a dolog tovább, akkor talán jövőre még több pettyes hal kerül a vadvizekbe. Az elmúlt évben, mintegy 50 ezer darab ivadék érkezett, ez a szám az idén közel 90 ezerre gyarapodott. Bízzunk benne, hogy a megmaradási arány jó lesz, és a túlélők nem végzik idejekorán a serpenyőkben. Nem indult teljesen simán az akció, ugyanis a pisztrángtelep felé vezető úton az egyesület autója megpihent kissé, és nem volt hajlandó tovább menni, de szerencsére hamar érkezett a felmentő sereg. Az ifjoncok a laposnyai pisztrángtelepről érkeztek, akárcsak a korábbi években. Szerencsére a telepítések jótékony hatása már észlelhető az egyre nagyobb számban megjelenő tizenegynéhány centis példányokon. Több patak is részesült populációfrissítésben. Többek között a Kis-Küküllő felső része, a zeteváraljai tározóba torkolló patakok mindegyike, azaz a Sikaszó, a Nagy-Küküllő és a Szencsed, valamint az Ivó patak. Természetesen a felsorolt patakok mellékágaiba is kerültek kispisztrángok. A telepítés a lehető legkörültekintőbben zajlott, hogy az adott szakaszokon ne legyen túlzsúfoltság, ne legyen nagy a táplálékkonkurencia, minél nagyobb eséllyel kezdjék az új életet a kicsik. Végezetül köszönet azoknak a civileknek, akik segítettek az akció mozzanataiban, ki a széthordásban, ki az anyagiakban.

Sajnos az egyesület járműve elfáradt a csúcson, és nem volt hajlandó továbbmenni,
de érkezett felmentő sereg

Az apróságok csak az áttelepítésre várnak

Minden gramm aranyat ér

Hát nem aranyosak?!

Készülnek a nagy utazásra

Kapnak egy kis oxigént,…

…aztán bezárul a kapu

Remélhetőleg elérik ezt a méretet

Az egyik szállítmány megérkezett

Hamarosan az új lakhelyükre érkeznek

A vízhőmérséklet kiegyenlítése lényeges

Már nagyon türelmetlenek

Mehetnek

A bölcső

Egy kis összefoglaló videó ITT.

 Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.

#42013.06.06 20:38
Ferenc
 Koszönjük :)
#32013.06.05 21:41
lupika
GRATULALOK fiuk,nagyon ugyesen csinaljatok.bizom abban hogyha nem  is minden horgasz de legalabb 85% ugy gondolkozna mind ti.sok aikert tovabra is.remelem ragalyos less ez a "betegseg"
#22013.06.04 14:50
dakk
Eljanek soka!
#12013.06.03 20:54
matyo
Koszonyuk szepen , nagyon ugyesek vagytok     remelelm  nemlesz  hiaba valo  a faradozasotok!!  GRATULA.

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb