Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Gyarapodott a Nagy-Küküllő halállománya

Telepítések 2012. Április 15. Vasárnap

Mintegy 500 kilónyi kárásszal és dévérkeszeggel bővült a Nagy-Küküllő halállománya. A tavalyi ponty-, harcsatelepítést követően az idén újabb halak kerültek a városkánkban csordogáló folyóba. Sajnos az elmúlt években hatalmas károkat okoztak a kormorán csapatok a környező vizek halállományában, ez alól nem volt kivétel a mi folyónk sem. A Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület igyekszik pótolni a veszteségeket. Mivel paduc, domolykó ivadékokat nem lehet beszerezni, ezért olyan alternatívát kellett kitalálni, amely bizonyos fokig megoldást jelent a halveszteség problémájára.

A kárász, dévérkeszeg köztudottan jól érzi magát a folyóvizek lassabb folyású szakaszain is, így reménykedhetünk benne, hogy találnak maguknak megfelelő részeket. Az uszonyosok pénteken érkeztek a homoródszentpáli halastavakból, hogy benépesítsék a Küküllőt. Elkerülhetetlen, hogy a halak lefele vándoroljanak, ezért Kadicsfalván kerültek behelyezésre, így a városi szakaszokon is megállhatnak majd a számukra szimpatikus helyeken, tehát a horgászok a síkvízi tilalom feloldása után itt is találkozhatnak velük. A halak nagysága a tenyeres méret körül alakult, igaz, akadtak testesebbek is. A szombati napon hasonló mennyiségű hal érkezett a zeteváraljai víztározóba, hogy az ott lévő népes állományt gyarapítsa. A Küküllőben új otthonra lelő példányokról néhány fotó is készült, íme:

 Videó ITT
Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.

#42012.04.15 22:28
bubu
 Ne is torodjetek a hozzaszolasokkal, aki nem tesz semmit leginkabb annak jar a szaja..ha nem teszel valamit az a bajuk ha meg barmivel is probalkozol akkor ez van...ismeros....  :( sok balfasz...
Kitartast nektek es koszonet!
#32012.04.15 22:08
Ferenc
 Pedig megszokhattad volna már. Én is láttam, de nem vettem a fáradtságot, hogy válaszoljak, a végén csak felidegesítem magam.
#22012.04.15 19:52
macika
 Nem gondoltam volna, hogy ilyen hozzászolások lesznek, de ismerös a hangnem

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb