Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Telepítések

Elöző|12|Következő

Kiscsukákat telepítettünk

2014. Április 25. Péntek
Sor került a Nagy-Küküllő csukapopulációjának pótlására. Egy ideje évi rendszerességgel kerülnek kihelyezésre csukaivadékok a folyóba, ami egyre jobban látszik is a fogásokon. Ez alkalommal háromezer kisragadozó érkezett a homoródszentpáli halgazdaságtól, hogy gyarapítsa a természetes szaporulatot.


bővebben...

Sebes pisztráng ivadékok telepítése

2014. Április 25. Péntek
Ismét elérkezett az az időszak, amikor az ivadékok telepítése megtörténhet. Első ízben a sebes pisztráng ivadékok kerültek kihelyezésre, mintegy 60.000  nagyságrendben. A „Nagy-Küküllő” Vadász és Horgász egyesület hatáskörébe tartozó hegyvidéki vizek állománya gyarapodott a csöppségekkel.

bővebben...

Pisztrángok érkeztek a 2014-es szezonra

2013. December 17. Kedd
Sebes pisztrángokkal gyarapodik jövőben is a Nagy-Küküllő C and R szakasza. A horgászok kedvének eleget téve, a halak mérete 40 - 50 centi között van. Laposnyáról érkeztek a pettyesek, és a telet Varságon vészelik át egy tóban. Itt védve vannak a vidrától és egyéb „kártékony” élőlényektől is.


bővebben...

Pisztrángtelepítés a Nagy-Küküllőbe

2013. Szeptember 22. Vasárnap
Sor került az őszi utánpótlásra a Nagy-Küküllő C and R szakaszán, már ami a szivárványos pisztrángokat illeti. A nyáron elkóborolt, illetve egyéb okokból megfogyatkozott állományt pótlandó halak a varsági pisztrángtelepről érkeztek, és reményeink szerint majd jó szórakozást nyújtanak a horgászoknak. A halak nagy területen kerültek szabadon engedésre, hogy a zsúfoltságot elkerüljük.
bővebben...

Pisztrángivadékok, a jövő nemzedékei

2013. Június 03. Hétfő
 A 2013-as év sem múlhat el úgy a Nagy-Küküllő Horgász egyesületnél, hogy ne telepítsen sebes pisztráng ivadékokat a hegyi patakokba. Sajnálatos módón a természetes szaporulat nem képes kiszolgálni a növekvő igényeket már évek óta, ezért elengedhetetlen az utánpótlás. Nem akarom sorolni, hogy mik az okai annak, hogy a hegyi vizeink egyik legszebb hala ilyen segítségre szorul, ha mindenki egy kicsit gondolkodik, rájön magától is.


bővebben...

Kiscsukák érkeztek

2013. Május 22. Szerda

Kiscsukákkal bővült néhány hete a vizeink halállománya. Elsősorban a Nagy-Küküllőbe került több ezer csukaivadék. A lassabb szakaszokon lettek kihelyezve a kis ordasok, hogy meg tudjanak erősödni, fel tudják venni a folyóvízi élethez szükséges ritmust.
bővebben...

Pisztrángok érkeztek a szezonkezdésre

2013. Április 26. Péntek
Már csak ötöt kell aludnunk, és indul a hegyvidéki horgászat szezonja. A szezonkezdet a zeteváraljai víztározónál is érvényes. Ebből az alkalomból adódóan a Nagy-Küküllő Horgász Egyesület nagyobb mennyiségű szivárványos pisztrángot telepített a tározóba. A halak mérete jóval a fogható méret felett van, így engedélyezett a megtartásuk, természetesen csak a törvényes keretek között (maximum 4 darab, vagy 1 darab, ami meghaladja a 35 centimétert).


bővebben...

Pontyok érkeztek a Nagyküküllőbe

2012. Június 12. Kedd
Amint az elmúlt években, úgy az idén sem maradhatott el a Nagyküküllő pontyokkal való telepítése, ezért társulatunk nagyjából 30 000 darab ivadékot vásárolt a homoródszentpáli halgazdaságtól. A kis kopoltyúsok hatalmas műanyagzsákokban úszkálva érkeztek meg a város területén folyó védett szakaszhoz, hogy benépesítsék a víz mélyebb és lassúbb folyású részeit.

bővebben...

Sebes pisztrángocskák érkeztek a hegyi vizeinkbe

2012. Május 03. Csütörtök
Az évek folyamán a Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász egyesületnél már hagyománnyá vált tavaszi pisztrángtelepítés az idén sem maradhatott el. A mai napon (2012. május 3. –án.) több mint 30.000 kis ivadék érkezett a Laposnyán található pisztrángtelepről, hogy népesítse a jelenlegi pisztrángállományt a hegyi patakokban. Ez alkalommal 4 patak felső szakaszán lettek kihelyezve a csöppségek. 3 csapat végezte a kihelyezéseket, hogy ne kelljen sokáig sínylődniük a jövevényeknek.


bővebben...

Gyarapodott a Nagy-Küküllő halállománya

2012. Április 15. Vasárnap
Mintegy 500 kilónyi kárásszal és dévérkeszeggel bővült a Nagy-Küküllő halállománya. A tavalyi ponty-, harcsatelepítést követően az idén újabb halak kerültek a városkánkban csordogáló folyóba. Sajnos az elmúlt években hatalmas károkat okoztak a kormorán csapatok a környező vizek halállományában, ez alól nem volt kivétel a mi folyónk sem. A Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület igyekszik pótolni a veszteségeket. Mivel paduc, domolykó ivadékokat nem lehet beszerezni, ezért olyan alternatívát kellett kitalálni, amely bizonyos fokig megoldást jelent a halveszteség problémájára.
bővebben...
Elöző|12|Következő

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb