Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

The Lure Box Day

Horgászélet 2016. Június 21. Kedd
Először is azzal kezdem, hogy nem találtam megfelelő fordítást a címre, mert ha lefordítjuk, akkor valahogy úgy hangzana, hogy „A Műcsalis Doboz Nap”. Lássuk be, ez egy kicsit furán jön ki magyar nyelven. A történet egyszerű, van egy vállalkozás a “The Lure Box”, amelyik horgászcikkeket forgalmaz, és ennek a tulajdonosa szervezte meg ezt a kis napot. Egy páran talán tudtok róla, hogy három évvel ezelőtt elhagytam az országot. Most az Egyesült Királyság területén, pontosabban Angliában élem mindennapjaimat, és természetesen itt is horgászbotot ragadtam a kezembe, hiszen a vér nem válik vízzé.
    
Március elején kaptam egy üzenetet Marktol, hogy lesz egy verseny, és elmegyünk-e vagy sem? Gondolkodás nélkül vágtam rá:  -Persze!  Ahogy teltek a napok, hetek úgy bővült a csapat. Először Tom csatlakozott, aztán Andy és Serhi, míg végül Zsófi és Zoli. Párnapos egyeztetés után Mark felajánlotta, hogy a kis furgonjával együtt menjünk ki a tavakra. Versenyről lévén szó, próbáltunk minél több információt begyűjteni az ominózus nap előtt. Kisebb-nagyobb sikerrel.
Felvirradt a nagy nap, az az május 4. Irány Halliford Mere tavak. Először Tomot vette fel Mark, majd Andy, aztán én következtem végül Zsófi és Zoli.

Vízpartra érve először Gary Palmerrel találkozunk, majd Barry Lynch a főszervező teszi tiszteletét kis csapatunk körében, és máris kezünkbe ad egy kis tájékoztatót, szabályzatot.

A tavak és teljesen logikus szabályok

Lassan megérkezett mindenki, reggeli, kávé, tea következett a programba. A reggeli frissítők, és energiagyűjtést követően felfedezésre kerültek a tavak, valamint az oktatások. Alkalma volt az idelátogatóknak a legyező horgászat, valamint az úgynevezett casting botok megfelelő használatának elsajátítására. Ebben Gary Palmer (baitcasting), Terry Gould és Alan Purnell (legyezés) voltak a tanulni vágyók segítségére. Mi nem óhajtottuk ezzel tölteni az időnket, nem mintha nem férne ránk a tanulás, csak az egész heti munka után jól esik végre belemerülni a horgászatba, és a természet szépségébe. Szinte mindenki a 4-es tavat választotta. Az első pár dobás után máris fárasztottam egy kis csukát, ami hamar búcsúzott. Nem tétlenkedett a második sem, ami egy picivel nagyobb volt (2-3 kg), de az is úgy gondolta, hogy inkább nem mélyül bele a modellkedésbe. A társaság szétszéledt, egyedül kergettem a halakat tovább. Az első halam egy kis csuka volt, ami jóindulattal érte el az 1 kilogrammot. A második halat, ami összenyálkázta kezem 3 kilogrammosnak saccoltam. Sajnos egyedül voltam sokat nem bajlódtam vele fogóval gyorsan megszabadítottam a horgoktól, és útjára bocsájtottam mind két halam egyetlen fotó nélkül. Akkor még nem tudtam, hogy ennyi lesz az összes fogásom. A nap magasan virított, amikor ebédhez hívta a társaságot Barry. Ebédszünetbe barátságok-, ismeretségek születtek, tapasztalatcserékre került sor. Terry átvette a szót, beszélt a nagyérdeműnek a horgászat szépségeiről, természetről.
Még egy kicsit pihentettük hasunkat ebéd után. De lassan elérkezettnek látszott a verseny, ami abból állt, hogy aki a legnagyobb halat fogja az lesz a nyertes. Baráti verseny volt, ami az összekovácsolódás jegyében zajlott.  Utána pedig egy kis dobóverseny mindkét kategóriában (casting, legyező).

Figyelünk Terry szavaira

Tom már készen áll, azaz ül

Mindenki jól érzi magát, ami nem csoda, hiszen közös az érdeklődési kör

Mark vallatja becsülettel

Nem hiába vallatta

Lejárt a verseny, ahol gyengén szerepeltem. Veszítettem 4 halat. Ilyen a peca. Aznap összességében 8 halam ment el. Késő délutánra elkezdődhetett a dobóverseny. Először a casting versenyé volt a szerep, majd ezt követhette a legyező dobó verseny, amin már nem vett részt a kis csapatunk.

Nekem is ad Gary pár tippet

Zoli is megpróbálkozik

Zsófi is lendít

Terry várja a jelentkezőket a legyezéshez

Alakul

Egy szép pisztráng

A legnagyobb halat Paul Wheate fogta, jutalma 30 fontos vásárlási utalvány, amit a Svartzonker Cap-nél tud elkölteni.
A leghosszabb dobása Steve Edgarnak volt legyező kategóriában.
A legpontosabb dobása Stevenek volt a casting kategóriában.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy itt az ehhez hasonló rendezvények nagyon fontosak, mert akárhonnan jöttünk a nagyvilágból, egy nyelvet beszélünk, a horgászat nyelvét. A leírtak alapján nehéz elképzelni és megérteni is, hogy nem csak a horgászat a lényeges, hanem az összetartozás. Tartozunk egy olyan csoporthoz, ami a horgászatot képviseli. Egy-egy ilyen összejövetelen olyan barátságok köttetnek, és információk tárulnak elénk, melyek előbbre visznek, mint a horgászat terén, mint a mindennapi élet terén. Annyira jól éreztük magunkat - és ezt a többiek nevében is ki merem jelenteni -, hogy már ki is néztük a következő ehhez hasonló rendezvény helyszínét és idejét. Természetesen ott leszünk, remélhetőleg mind.

Még több fotó a találkozóról ITT.

-Péter Szilárd-
Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb