Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

IV. Gyermeknapi horgászverseny - beszámoló

Horgászélet 2017. Június 19. Hétfő
Huh, kicsit megkéstem vele, de nem felejtettem el, hogy adós vagyok egy gyermeknapi horgászat beszámolójával. Évről évre nagyobb népszerűségnek örvend a gyerekek számára szervezett horgászversenyünk. A helyek hamar betelnek, túljelentkezés van mindig, aztán egyes iratkozók elfelejtenek megjelenni a helyszínen, így elveszik a lehetőséget más gyerekek elől, akik későn értesülnek, de szívesen jönnének. Természetesen az idén is volt erre példa, így a meghirdetett, és elfoglalt 30 helyből csupán 28-an jelentek meg. De ők legalább jól érezték magukat!


A reggeli gyülekezőnél 7 lány, és 21 fiú jelent meg a tó partján. Akadtak olyan gyerekek, akik minden évben jelen voltak a versenyeken, de persze akadtak új résztvevők is. Az időjárás is lemosolygott a résztvevőkre, stabil, meleg, napsütéses idővel kedveskedett nekik, no meg mindenki másnak, aki jelen volt. Az elmúlt évekhez képest annyiban változott a horgászat menete, hogy most egy órával többet horgászhattak a gyermekek, viszont volt egy egyórás pihenő a kétórás fordulók között, ami közben elfoglalhatták az újonnan kisorsolt helyeiket is.Természetesen a legtöbb gyereknek volt segítője, aki hasznos tanácsokkal láthatta el őket, illetve segíthetett a szerelékek elkészítésében, csalizásban, és persze a szákolásban. Néhol el is kelt a segítség, mert gyermekszemmel nézve akkora halakat fogtak, hogy egyesek nem is merték kézbe venni az általuk kifogott pikkelyest. Ügyesen helytállt mindenki, annak ellenére, hogy némelyek nem jutottak el a halfogásig, ugyanis fárasztás közben többször is volt rá példa, hogy leakadt a fránya hal. A vége felé, már látszott, hogy a napsütés megtette bágyasztó hatását, így a verseny vége sokak számára felszabadulást jelentett a tűző napon történő egy helyben üldögélésből. Természetesen a verseny folyamán a háttérben sokan sürögtek – forogtak, hogy a végére kész étellel várják az ifi horgászokat.

A díjjátadás alkalmával minden résztvevő kapott valami ajándékot, ezen kívül a minden évben visszatérő versenyzők külön jutalomban részesültek, ahogy a legkisebb horgász is, valamint a legnagyobb halat fogó gyermek, és természetesen az első három helyezettről sem feledkezett meg senki. A boldogság szemmel látható, és füllel hallható volt. A díjjak után talán a fagyi örvendett a legnagyobb népszerűségnek, ami nem volt meglepő, hisz bőségesen árasztotta a nap a sugarait végig.
Balról: Török Andor III. hely + legnagyobb hal, Macskási Nimród I. hely, Istók Lajos II. hely, elől a legkisebb horgász Petra Béla


Ahogy lenni szokott, mint a legtöbb verseny, ez sem sikerült volna ennyire színvonalasra a támogatók bőkezűségé nélkül, így köszönetként álljon itt minden adakozó személy, vagy cég neve:

Zeteváraljai Horgásztó
Győző horgászbolt
B.A. Baits
City Sport Centrum
Villy Üditőgyár
AMIGO & INTERCOST
Andretti fagyizó
Macskási istván

A Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület nevében köszönöm nekik!
Amennyiben valaki lemaradt, az nem volt szándékos!


A részletes eredmény ITT, és a fotók meg ITT érhetők el.

-Gothárd Ferenc Alpár-

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb