Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta pisztrángot

Horgászélet 2017. November 07. Kedd

  Vannak, akik már tudomást szereztek az ügyről, azoknak itt a teljes történet, hogy világosan lássanak mindent, akik meg csak most értesülnek, azok láthatják, hogy sajnos ilyen is van, volt és lesz.

  A történet egy legyes horgászversennyel vette kezdetét, ami a Nagy-Küküllő C&R szakaszán zajlott. A 2 napos versenyt követően 2 horgász a versenyzők közül úgy gondolta, hogy fittyet hány a szabályokra, miszerint tilos bármilyen halat is elvinni arról a szakaszról, illetve azt a törvényt is magasról lesajnálják, miszerint szeptember 15. után tilos a pisztrángok kifogása. Szóval fogták magukat, azaz a sebespisztrángokat, és szépen kupán vágták, majd a parton meg is pucolták – nehogy már otthon mocskoljanak –. Tettük nem maradt titokban. Természetesen rövid idő elteltével mi is tudomást szereztünk a két horgász kilétéről, és arról is, hogy ismét készülnek egy hasonló gyűjtögető horgászatra a következő hét végén. Egyenesen vártuk, hogy felbukkanjanak a parton, hogy a tettenérést lefilmezve, a büntetést kiosztva megháláljuk cselekedetüket, és természetesen a videót közzé is tegyük, hogy minden legyes horgász – és nem csak – tudomást szerezzen kilétükről, szégyenletes cselekedetükről. Azonban még mielőtt erre sor kerülhetett volna a Facebookon megjelent két fénykép a „horgászokról”, amin ép a kifogott halakat pucolják, melyeket az említett szakaszon fogtak. A két horgász népszerűségé a legyesek között gyorsan zuhant. Első körben ment a magyarázkodás, hogy máshol, és még szeptember 15. előtt fogták. Ezen természetesen sokan átláttak, de ennek ellenére folyt a szócsata, hogy ők úgyis jönnek, és megmutatják, hogy visznek el halat, engedélyt sem vesznek, szóval a „ki, ha én nem” stílusban folyt tovább a társalgás. Természetesen nem mertek megjelenni, nagy sajnálatunkra! Időközben a kommentek egy része is törlésre került, és csend lett, de maradtak nyomok, és így, hogy már hiába várjuk a tisztelt urakat, ezeket nyilvánosságra hozzuk. A horgászok, Briciu Dorin Ioan és Berindei Darius (11 sebes pisztrángot pucoltak meg) kizárásra kerültek az egyesület vizeiről – nem ők ez elsők, és az utolsók sem –. Ettől kezdve, sem versenyen, amely nálunk kerül megrendezésre, sem azon kívül nem horgászhatnak az egyesületünk kezelésében lévő vizeken. Illetve, ha sikerül érvényt szerezni a törvénynek, akkor egyéb büntetésre is számíthatnak.

Íme, az erre vonatkozó jogszabály, persze az ország hivatalos nyelvén:

Răspunderi şi sancţiuni
Art. 59


Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz:
  …
  …
  f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.

  Szóval tilalmi időben a halak kifogása 600 –tól 1.000 lejig büntetendő, illetve 90 napra felfüggesztik az engedélyét is.

Következzenek a bizonyítékok, és egyéb fotók:
 

Mivel tagadták, hogy a Küküllőn volt, ezért lefotóztuk a helyszíneket pár nappal később (Briciu Dorin Ioan)

Picit nagyobb a víz, és több a száraz levél, de jól felismerhető a helyszín (Berindei Darius)

Mivel nem volt már szüksége rá, a vízpartról távozva megszabadult a zacskótól, ami már csak szemét

A halpucolás helyszíne,…

…ami persze a nagy Küküllőn található

És itt borult a bili, sajnos sok komment már nem elérhető


 
Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.

#12017.11.07 21:20
Virgil
 Absolut fără nici un drept de apel! 

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb