Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Évről évre kevesebb a szemét

Horgászélet 2017. Június 26. Hétfő
Minden évben igyekszünk legalább egy nagytakarítást szervezni a zeteváraljai víztározónál, illetve alatta, a Küküllő hegy vízi szakaszán. A folyamatos takarításnak köszönhetően egyre csökken a szemét mennyisége, de ezzel párhuzamosan az ilyen akciókon megjelenő személyek létszáma is. Sajnos sosem azok jönnek el, akik eldobják, hanem akiket zavar, ők pedig nem szemetelnek.

Hiába a szemetelést tiltó táblák, hiába az olykor tettenérés közben kirótt büntetések, az emberek egy része mégsem képes a szemetet elvinni a kukáig. Arról már ne is beszéljünk, hogy tiltások, büntetések nélkül is minden embernek kellene legyen annyi felelősségtudata, hogy nem hagyja ott maga után a szemetet, illetve ne használja szemétlerakó helynek a természetet. Szomorú tapasztalat, hogy a horgászok zöme sem hagy rendet maga után, hisz ők elvileg kellene szeressék, tiszteljék a természetet, ugyanis oda járnak kikapcsolódni. Tovább sajnos értelmetlen ragozni a dolgot, azonban köszönet minden embernek, aki rááldozta a vasárnapját, hogy segítsen megtisztítani a vizek partját, külön köszönet az UTCA egyesület tagjainak, akik szép számban részt vettek az akcióban.

A következő mondattal zárnám: „Az INTELLIGENS ember nem szemetel, másoknak pedig nem szabad!”. Aki úgy érzi, hogy őt nem soroltam az intelligens emberek közé, és ez a mondat sértő rá nézve, az csak bátran sértődjön meg, mert akkor minden bizonnyal megérdemli.

Még több fotó ITT.

-Gothárd Ferenc Alpár-

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb