Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Horgászélet

Hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta pisztrángot

2017. November 07. Kedd
Vannak, akik már tudomást szereztek az ügyről, azoknak itt a teljes történet, hogy világosan lássanak mindent, akik meg csak most értesülnek, azok láthatják, hogy sajnos ilyen is van, volt és lesz.

bővebben...

Évről évre kevesebb a szemét

2017. Június 26. Hétfő
Minden évben igyekszünk legalább egy nagytakarítást szervezni a zeteváraljai víztározónál, illetve alatta, a Küküllő hegy vízi szakaszán. A folyamatos takarításnak köszönhetően egyre csökken a szemét mennyisége, de ezzel párhuzamosan az ilyen akciókon megjelenő személyek létszáma is. Sajnos sosem azok jönnek el, akik eldobják, hanem akiket zavar, ők pedig nem szemetelnek.

bővebben...

IV. Gyermeknapi horgászverseny - beszámoló

2017. Június 19. Hétfő
Huh, kicsit megkéstem vele, de nem felejtettem el, hogy adós vagyok egy gyermeknapi horgászat beszámolójával. Évről évre nagyobb népszerűségnek örvend a gyerekek számára szervezett horgászversenyünk. A helyek hamar betelnek, túljelentkezés van mindig, aztán egyes iratkozók elfelejtenek megjelenni a helyszínen, így elveszik a lehetőséget más gyerekek elől, akik későn értesülnek, de szívesen jönnének. Természetesen az idén is volt erre példa, így a meghirdetett, és elfoglalt 30 helyből csupán 28-an jelentek meg. De ők legalább jól érezték magukat!

bővebben...

Testvéregyesület lettünk

2016. Szeptember 13. Kedd
Az idei év folyamán az egyesületünk elektronikus postaládájába érkezett egy levél Magyarországról a Dombóvári Városi Horgász Egyesülettől, amelynek tömören az volt a tartalma, hogy szeretnének testvérkapcsolatot létrehozni a két egyesület között, amennyiben elfogadjuk a felkérést. Örömmel fogadtuk, ugyanis ez volt az első alkalom, hogy egy magyarországi horgászegyesület ilyen ajánlattal keresett meg minket. Hogy mindezt egy aláírással és baráti kézfogással is hitelesítsük, meghívtak a tüskei tó partján tartandó  II. Horgász Expójukra.bővebben...

II. Legyes gyermektábor – Ahogy lezajlott

2016. Augusztus 23. Kedd
Immár második alkalommal került megrendezésre a legyezőhorgászatot népszerűsítő tábor a gyermekek részére. A tavalyi év sikerein felbuzdulva, az volt a célunk, hogy egy jobb, tartalmasabb, színvonalasabb, és természetesen hosszabb időtartamú táborban fogadhassuk a legyezés iránt érdeklődő ifjabb generációt. Így, a tábor után, úgy vélem, hogy sikerült elérni azt a szintet, amit mindenki szeretett volna. No, de lássuk szépen sorban, hogy miről is szólt a mostani tábor.

bővebben...

The Lure Box Day

2016. Június 21. Kedd
Először is azzal kezdem, hogy nem találtam megfelelő fordítást a címre, mert ha lefordítjuk, akkor valahogy úgy hangzana, hogy „A Műcsalis Doboz Nap”. Lássuk be, ez egy kicsit furán jön ki magyar nyelven. A történet egyszerű, van egy vállalkozás a “The Lure Box”, amelyik horgászcikkeket forgalmaz, és ennek a tulajdonosa szervezte meg ezt a kis napot. Egy páran talán tudtok róla, hogy három évvel ezelőtt elhagytam az országot. Most az Egyesült Királyság területén, pontosabban Angliában élem mindennapjaimat, és természetesen itt is horgászbotot ragadtam a kezembe, hiszen a vér nem válik vízzé.

bővebben...

Kevés pénzzel is elkezdhető, de hal nélkül nem megy

2016. Április 30. Szombat
Stane Omerzu világviszonylatban is a horgász-idegenforgalom szaktekintélyének számít, előadása az Újvidéki Vásáron megtartott panelen hangzott el.
A sporthorgászás a legtömegesebb és a legelterjedtebb hobbisztikus tevékenység a földkerekségen. A hozzá nem értők kedvéért: a szabadban, a vízparton, a vízen űzött tevékenységről van szó, amely sajátságos felszerelést igényel.
bővebben...

Békés ünnepeket!

2015. December 20. Vasárnap
Minden kedves horgásznak békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!bővebben...

Horgászbál 2015

2015. Február 20. Péntek
Horgászbált szervez a Nagyküküllő Vadász és Sporthorgász egyesület 2015. március 14-én, szombaton. Az eseményre a Lovas vendéglőben kerül sor 17:00 órai kezdettel. A részvételi díj 45 Ron fejenként, ami azt jelenti, hogy páronként 90 Ron-ba kerül a mulatság.


bővebben...

2015-ben az év hala a kecsege

2015. Január 05. Hétfő
A döntés négyezernél több voks alapján született meg a Magyar Haltani Társaság most zárult közönségszavazásán. A győztes nagy előnnyel (60%) végzett a másodiknak befutó galóca (25%) és a harmadik helyezett vágódurbincs (15%) előtt - ismertette az eredményt Harka Ákos, a társaság elnöke.

bővebben...

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb