Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Horgászati tilalom 2020

Hírek / Felhívások 2020. Február 17. Hétfő

Tilos a csuka horgászata! Kifejezetten erre a halfajra a tiltási időszak március 15-ig szól, tehát ebben az időszakban tilos a csuka kifogása és megtartása bármelyik természetes vízből. Ezt követően a csuka horgászata megengedett a síkvizeken, egészen az általános síkvízi tilalom kezdetéig (április 04.). A zeteváraljai víztározónál a csuka ívási ideje eltolódik, ezért a tározón március 15-e után is tilos a csuka horgászata.

Március 23 (hétfő) - június 2 -a (szerda) között tilos a süllő és a sügér horgászata.

Az általános síkvízi tilalom április 4-én veszi kezdetét (szombaton már tilos) és 60 napon át tart, ami azt jelenti, hogy június 2-án ér véget, tehát a horgászat 3- án kezdődhet (szerda). Ebben a 60 napos időszakban tilos a síkvízi halfajok horgászata, beleértve a csukát is.


A pisztrángfélékre (sebes pisztráng, szivárványos pisztráng, szajbling) jelenleg is érvényben van a horgászati tilalom, ami márciús 31-ig tart, tehát április elsejével szabadul a hegyi vizeken a horgászat. A törvény értelmében csak hétvégén (szomba-vasárnap), és kizárólag műcsalikkal lehetséges a horgászat szeptember 30-ig. Ezt követően ismételten tilos a pisztrángfélék célzott horgászata. A pénzes pér megtartása továbbra sem engedélyezett az év egyetlen napján sem.

A törvény ITT található.
Vissza

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb