Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Horgászati tilalom 2019

Hírek / Felhívások 2019. Február 22. Péntek

Február 4-től már tilos a csuka horgászata. Kifejezetten erre a halfajra a tiltási időszak március 15-ig szól, tehát ebben az időszakban tilos a csuka kifogása és megtartása bármelyik természetes vízből. Ezt követően a csuka horgászata megengedett a síkvizeken, egészen az általános síkvízi tilalom kezdetéig (április 11.). A zeteváraljai víztározónál a csuka ívási ideje eltolódik, ezért a tározón március 15-e után is tilos a csuka horgászata.

Az általános síkvízi tilalom április 11-én veszi kezdetét (csütörtök már tilos) és 60 napon át tart, ami azt jelenti, hogy június 9-én ér véget, tehát a horgászat 10- én kezdődhet (hétfő). Ebben a 60 napos időszakban tilos a síkvízi halfajok horgászata, beleértve a csukát is.


A pisztrángfélékre (sebes pisztráng, szivárványos pisztráng, szajbling) jelenleg is érvényben van a horgászati tilalom, ami április 30-ig tart, tehát május elsejével szabadul a hegyi vizeken a horgászat. A törvény értelmében csak hétvégén (szomba-vasárnap), és kizárólag műcsalikkal lehetséges a horgászat szeptember 15-ig. Ezt követően ismételten tilos a pisztrángfélék célzott horgászata. A pénzes pér megtartása továbbra sem engedélyezett az év egyetlen napján sem.
Vissza

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb