Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Horgászat a szükségállapotot követően

Hírek / Felhívások 2020. Május 13. Szerda

  Minden jel arra utal, hogy 15-étől végre lehet hódolni a horgászszenvedélynek, ezért megkérjük a horgászokat, hogy az érvényben lévő horgászati tilalmakra legyenek tekintettel, és tartsák be a törvényeket.

  A hegyvidéki patakokon megengedett a pisztrángok horgászata szeptember 30-ig, csak hétvégén (szombat - vasárnap), és kizárólag műcsalikkal lehetséges a horgászat. Az Ivó patakon még ebben az évben is tilos a horgászat. A Nagy-Küküllő „Megfogni és Visszaengedni” (C&R) szakaszán hétköznap is lehetséges a horgászat, az oda vonatkozó horgászengedélyek birtokában, és a szabályok betartása mellett.

  A síkvizeken a horgászat továbbra is tilos, egészen június 2-áig, tehát a horgászat 3- án kezdődhet (szerda). A zeteváraljai tározónál megengedett a pisztráng horgászata, kizárólag műcsalikkal (pergetés, legyezés). Azért, hogy elkerüljük, hogy a süllők, vagy csukák a pisztrángoknak szánt csalit elkapják, így a használható műcsalik maximum 4 centiméteresek lehetnek, a körforgók meg a 2-es méretet nem haladhatják meg. Amennyiben a pisztrángféléken kívül egyéb halfajok akadnak a csalikra, azokat haladéktalanul vissza kell engedni. Ebben az időszakban tilos a vontatás. A zeteváraljai tározóra 3-ától lehetséges bármilyen horgászat gyakorlása.

Jó kikapcsolódást kívánunk!

Megjegyzés: Érdemes figyelembe venni majd az új rendeletben a település elhagyásra vonatkozó részt, mert azokért még mindig súlyos büntetéseket róhatnak ki. Sajnos úgy fest, hogy távolabbi településekre egyelőre nem utazhatunk horgászat céljával.

Vissza

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb