Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Feeder

Elöző|1|Következő

Pompom kalandjai

2016. Március 15. Kedd
A rugonfalvi tónál járunk, a naptár február utolsó napjait mutatja. Nem lékhorgászni készülünk, hisz már a sekélyebb tavakról elment a jég, és, habár lassan, de a víz hőfoka emelkedőre váltott. Benzár Zsolt a hideg ellenére az idén már több pontyot is fogott, ezért elkísértem egy délutáni horgászatra, hogy fotókkal támasszam alá a fogási eredményeket. No meg persze, hogy egy kis bepillantást nyújtsak a módszerbe, csalikba, amivel Zsolt kapásra készteti a halakat.

bővebben...

Februári tavasz

2016. Március 03. Csütörtök
Érdekes jelenség bontakozott ki a zeteváraljai tározónál. Az egyik napon még lékhorgász versenyen igyekeztek a horgászok halat fogni, és alig 4 nappal később, már jókora szabad vízfelület csillogott a tó különböző részein. A nagy mennyiségű csapadék, ami a környező hegyekben esett, nem hó formájában mutatkozott, mint azt a klíma megkívánná február havában, hanem eső formájában került a földre. A patakok megáradtak, a tó vízszintje jelentősen megnőtt, így a jég eltávolodott a parttól, és a laposabb részeken jókora olyan felületek jöttek létre, amelyet egyáltalán nem takart jégréteg. Az enyhe időjárásnak köszönhetően olvadt a jég is, és továbbra is eső formájában érkezett a csapadék, így egyre nagyobb felület nyílt meg, ahol már igazi horgászatot is lehetett folytatni. Nos, én is kaptam az alkalmon, és szerencsét próbáltam.

bővebben...

Feederbottal a zeteváraljai tározónál

2015. Július 28. Kedd
Változnak az idők, ahogy a horgászmódszerek is, és ahhoz, hogy eredményesek legyünk, nekünk is tartani kell a lépést a változással. Lejártak azok az idők, amikor egy kiló puliszkával kimentünk horgászni, bedobtuk, és a nap végén ki kellett piszkálni az etetőkosárból a betonkemény puliszkát, mert a halak képtelenek voltak kienni, viszont így is volt fogás. Most is ezt erőltetik a legtöbben, nem újítanak és csodálkoznak, hogy keveset fognak.  Eltökéltem, hogy bebizonyítom, hogy igenis lehet eredményesen horgászni a zeteváraljai tó békéshal állományára. Nem akartam a mindentudó színében tetszelegni, ezért kerestem egy olyan horgászt, aki otthon van a békéshalazásban, hogy hitelesebb legyen a történet. Benzár Zsolt éppen megfelelő személy volt egy ilyen feladatra, mivel gyakorolnia is kellett a Feeder VB döntőre, így készségesen vállalta a halfogó szerepét.

bővebben...
Elöző|1|Következő

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb