Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Barkács

Elöző|12|Következő

Kössünk valamit - Stonefly dry fly

2013. Február 15. Péntek
A következőkben egy félig-meddig realisztikus szárazlégy megkötését szeretném bemutatni. A nyári időszakban a felszínen szedegető halak becsapására igen csak hatásos "fegyver" lehet. Érdekel, hogy kell megkötni? Kattints tovább!


bővebben...

Kössünk valamit - Trout babyfish

2012. Április 30. Hétfő
Egy számomra már sokat bizonyított hallégy megkötését szeretném most bemutatni. Egyaránt fogtam már vele, domolykót, pisztrángot, sőt még néhány süllő is elcsábult rá. A tavaszi horgászataim alkalmával ismét bizonyította fogósságát a kis sztrímer, ezért is bátran ajánlom a legyezőhorgászat szerelmeseinek.


bővebben...

Légykötő szerszámok és kellékek

2012. Március 30. Péntek
A légykötéshez  használt pár alapszerszám bemutatása a célom. Talán tudok egy kis segítséget nyújtani a kezdőknek, hogy melyek azok a legfontosabb kellékek, amelyeket mindenképp be kell szerezniük, amennyiben a légykötés műfajába bele szeretnének merülni. A skála jóval szélesebb az általam bemutatni szándékozott szerszámoknál, de én úgy gondolom, hogy ezek a legfontosabbak. Ezzel a készlettel már boldogulunk, és kellően megkönnyítik a dolgunkat.


bővebben...

Kössünk valamit - Polifoam darázs

2012. Március 09. Péntek
Hamarosan itt a tavasz, kiolvadnak a vizek, kivirágzanak az első fák, amelyekkel egyetemben megjelennek az első rovarok is. A domolykók szívesen csemegéznek a vízre potyogó ízeltlábuakból, és kezdetét veheti a szárazlegyezés. Erre az időszakra íme egy jó tipp, hogy milyen léggyel célozzuk meg kedvenceinket.


bővebben...

Kössünk valamit - CDC Tenkara Dry

2012. Február 01. Szerda
Hozzávalók: -horog: dry 12#
                   -cérna: 8-as uni thread, tan
                   -test: kakastoll szár, cdc vagy nyúlszőr dubbing
                   -gallér: cdc toll, vadkacsatoll a mell részéről
           

bővebben...

Kössünk valamit - Kamenjarka nimfa

2012. Január 16. Hétfő
Egy érdekes "dupla" nimfa megkötését mutatom be a következőkben, amelynek megkötése jó szórakozást nyújt a téli napokra, és hasznos lehet majd a nyári legyes időszakban.bővebben...

Kössünk valamit - Rabbit Zonker Streamer

2012. Január 06. Péntek
Itt a tél, és a legyezhető vizek többsége jégtakaróval lefedett, vagy a halakat ívási tilalom védi. Elérkezett a legjobb időszak arra, hogy kiegészítsük megfogyatkozott légykészletünket, vagy újabb modelleket kössünk, hogy a főszezonban, már kellően fel legyünk készülve munícióval. A következőkben egy sztrímer megkötését mutatom be lépésről-lépésre. Ez a hallégy igen hasznos tud lenni a nagyobb pisztrángok, domolykók felkutatásában. Természetesen a színekkel variálhatunk.

bővebben...

Kössünk valamit - Body Glass Caddis Pupa

2011. Augusztus 01. Hétfő
A leggyakoribb body glass-ból kötött nimfák a szúnyoglárva utánzatok, de ugyanakkor élethű tegzes imitációkat is alkothatunk ebből az anyagból. Egy kitűnő tegzes utánzat megkötéséhez adok tippeket a következőkben. A body glass anyagnak köszönhetően a legyünk egy szépen szegmentált testet kap. A vízben sodródva egy valódi lárva látszatát kelti. Többféle színben is megköthetjük, de a leggyakoribb színek a fehér, és sárga különböző árnyalatai. Ez a légy a pisztrángok fő ellensége, de ugyanakkor a pérek, és domolykók sem vetik meg.


bővebben...

Kössünk valamit - Tegzes báb

2011. Július 18. Hétfő
A tegzes fejlődése során három alakban jelenik meg. Kirepült rovarként hamvas rozsdabarna, sötétbarna, fekete, szürke. Jellegzetes a lepkeszerű, de testén jóval tovább érő szárnya. Lárvaállapotban - innen ered a tegzes név - apró kövekből, fadarabokból, homokból épít magának búvóhelyet, hogy védje puha, sérülékeny testét. Egy-két centiméter hosszú, finom szőrzettel borított lábai a fejénél helyezkednek el, ezek kandikálnak ki a tegezből, helyét ezekkel változtatja. Lebontva a kis csövecskét róla előkerül igazi valója, amelyet nagy előszeretettel fogyasztanak a halak, ezt fogjuk a következőkben leutánozni.


bővebben...

Kössünk valamit - CDC Mayfly

2011. Július 08. Péntek

Egy kitűnő szárazlégy megkötését követhetik nyomon, amely igazi hatását a péres vizeken fejti ki. A felszínen csemegéző halak előszeretettel választják ezt a modellt. Egy könnyű kis légyről van szó, amely számtalan vízen bizonyította fogósságát. Az igazi kapitális halak sem tudnak ellenállni neki.


bővebben...
Elöző|12|Következő

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb