Site-ul nostru sub în mentenanţă. Ne cerem scuze pentru mici întreruptări și/sau erori. Mulţumim!

Apele

Anteriorul|1|Următorul

Barajul Zetea

2019. Martie 10. Duminică
Barajul de la Zetea este singurul lac artificial din zona superioară a Târnavei Mare. Lucrările de construcţie ale barajului au început în anul 1976, finalizându-se abia în 1992. Scopul construirii acestui baraj a fost apărarea împotriva inundaţiilor şi controlul nivelului râului. Barajul apără localităţile situate în valea Târnavei Mari de inundaţii, iar în caz de secetă asigură debitul normal al apei.


mai multe...

Târnava Mare

2019. Martie 10. Duminică
Târnava Mare este cel mai important râu al Ţinutului Odorheiului.  Izvorăşte de la poalele muntelui Şumuleu Mare, de la o altitudine de 1455m, are o lungime de 221 km şi mărimea estimativă a zonei de captare este de 3.606 km2 , se varsă în lacul de acumulare de la Zetea, unde se uneşte cu pârâul Şicasău şi pârâul Szencsed. După ce părăseşte lacul de acumulare de 137 ha, continuă drumul spre Odorheiu Secuiesc.


mai multe...

Izvoarele

2018. Martie 10. Sâmbătă
Izvorăşte la o altitudine de 1325 m a muntelui Fertő, pe partea nordică a Harghitei centrale. Lungimea totală este de 22 km. În primii 8 km de la izvor, are doi afluenţi: Rakottyás şi Kecskevész, după care unindu-se cu pârâul Filio, trece prin localitatea cu acelaşi nume. Pe parcurs, datorită pâraielor Magasbükk, Súgó, Hosszú Aszó, debitul apei creşte, iar la Zetea pârâul Ivo se varsă în Târnava Mare.


mai multe...

Părăul Şicasău

2018. Martie 10. Sâmbătă
Acest pârâu are numai 22 km, izvorăşte din turbăria Lacul Dracului şi se varsă în lacul de acumulare Zetea. Are doi afluenţi, pârâul Súgó şi pârâul Alsó-Veresbükk. După debit se clasifică printre pâraiele mai semnificative. Oferă locuri foarte bune de depunere a icrelor pentru păstrăvi idigeni.
mai multe...
Anteriorul|1|Următorul

Limba

  • HU
  • RO

Pescărie

Horgászat a Duna-deltában

Parteneri

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2021 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb