Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Horgászati tilalom 2013

Hírek / Felhívások 2013. Április 08. Hétfő
Hétfőtől, azaz április 8-tól, hatályba lép az országos horgászati tilalom a síkvizeken, amely június 6-ával fejeződik be. Ebben a 60 napot felölelő intervallumban tilos bármilyen hal horgászata a Nagyküküllő Horgászegyesület hatáskörébe tartozó síkvizeken. A hegyi vizeken továbbra is érvényben van a horgásztilalom, amely április 30. –án fejeződik be, tehát május elsejét követően szabad a horgászat a hegyvidéki szakaszokon, szigorúan csak a hétvégéken (szombat, vasárnap). A Nagy-Küküllőn található C and R szakaszon, a hegyvidéki horgásztilalom feloldását követően, a hétköznapokon is megengedett a horgászat, a szükséges engedélyek megléte mellett, és a szabályok betartásával.

Április 8. és június 6. között tilos a síkvizeken a horgászat

Az említett prohibíciós törvények a zeteváraljai víztározóra is vonatkoznak, ergo hétfőtől, április 6-tól május elsejéig tilos bármi nemű horgászat a tározón. Május 1-től kezdődően szabadul a pisztráng horgászata, amelyet már szabad gyakorolni a víztározón, természetesen csak műcsalikkal történhet a horgászat. A május 1. – június 6. között lévő időszakban, a pisztrángon kívül, minden halat haladéktalanul vissza kell engedni a tóba, amely a pisztrángoknak felkínált műcsalira akad fel. Továbbá, a gáttól kezdődően, a Szencsed patak befolyójánál található színpadig elterülő partszakaszon, ezen időszak alatt teljesen tiltott a horgászat, ugyanis itt lesznek kihelyezve a süllőfészkek (akárcsak a korábbi években).
A  fenti képen bejelölt szakaszon teljes mértékben tilos
a horgászat a 
víztározón április 8. - június 6. között. A
 fennmaradó részeken május 1. - június 6. időszakban
megengedett a pisztrángok műcsalis horgászata

Megkérünk minden kedves horgászt, hogy a fent leírtakat tartsa be. A törvények be nem tartása felelősségre vonást, büntetést, illetve kizárást vonhat maga után. A törvények nem ismerése senkit nem mentesít a szankciók alól.

Vissza

Hozzászólás - csak regisztrált felhasználóknak

Regisztráljon vagy jelentkezzen be.

#122013.05.21 17:07
Lehelvezér
 Áruljátok már el hogy melyek a legjobb pisztrángozó helyek a zeteváraljai tóban,mert nekem nagyon nem jön össze...  
#112013.05.04 12:11
Lehelvezér
 Én csak az évi vagy napi jegyet szoktam megvenni mivel nincs sok időm horgászni,de a tilalom nagyon oké és a lényeg a sporthorgászat,nem a ,,húshorgászat,, ,és a Nagyküküllő horgászegyesület az egyik legjobb az országban,minden elismerésem.És tényleg nem értem ez a Frenk álnév mögé bújó bunkó mit halandzsál itt össze-vissza.Szerintem csak tiltsátok ki a fórumról,hiszen megfájditja a fejemet az analfabéta kommentjeivel.
#102013.04.17 00:27
macika
 Na Frenk itt van a Hivatalos Közlöny is (13-15-ös oldal, ha valamit nem értesz, akkor szólj!)
http://www.ddbra.ro/media/Ordin%20400_2013_%20prohibitie.PDF
#92013.04.15 16:57
dakk
Frenk. A havi klubgyulesek is az ehhez hasonlo "problemak" megvitatasara szervezodnek. Sajnos nem emlekszem, hogy te reszt vettel volna ezeken... Sajnos... Ha jol belegondolok es elemzem a problemadat, nem is igazan ertem, hogy mire akarsz kilyukadni. Javaslom csutortokon gyere el es mindenki szivesen meghallgatja okfejtesedet.
#82013.04.15 08:43
kovacs istvan
Ezt tenyleg nem ertem,mire jo ez a szocseples Frenk,vagy akarki.
Ki vagy te hogy beleszolj egyaltalan abba amihez semmi kozod,vagy ha van kozod miert nem teszed meg a javaslatodat ,persze szem elott tarva a torvenyeket es foleg a horgaszokat.draga kisvarosunkban lassan hagyomannya valt az olyan dolgok es tettek kritizalasa amihez nem erteunk,vagy gozunk sincs rola.
Oszi mar emlitette hogy szivesen fogadunk barkit barmikor epito jellegu javaslatokkal sot kritikakkal is.A te beszolasod nem szamit eggyiknek sem,egy egyszeru beszolas es semmi tobb.Maci nincs ertelme polemizalni es veszekedni senkivel ez ugyben ha nem tetszik valakinek akkor tegyen rola,nyujtsa be vagy terjesszen elo jobbat es punktum.Persze csak akkor ha van neki tagsagija nalunk:).

#72013.04.14 22:57
macika
 Na, mostmár Frenk, amielött a sok bal......ágot itt írogatnál, azelött érdemes lett volna a horgászti tilalomról szoló rendeletet elolvasni (kötelező még neked is, mert ezt a kisujjadból nem tudhatod) a száma 400/2013 amely a 145/19.03.2013 Hivatalos Közlönyben jelent meg, és ha TE látsz valami mást, mind amit mi kiírtunk ide a cikkbe ( a cikket se olvastad el) akkor mondhatod csak azt, hogy igazad van, de addig ne mind fosd itt a szót mert nincs nagy értelme, csak azt bízonytja, hogy olvasni nem tudsz, vagy ha tudsz akkor nem tudod azt értelmezni. A pörkölt két őzből és volt benne kolbász is, a bór meg 50 liter volt, amire te kiértél lehet, hogy csak 30, de nem látom mi a bajod? Se versenyző nem voltál, se biró, se társulatitag, semmi! Akkor mi van, egyedül csak tőled hallotam ilyent, akik ezt kiérdemelték (hogy ott valamit megegyenek, megigyanak) nem panaszkodtak.  Frenk, keresd meg a társulatod weblapját (ha van), és TE ott panaszkodj, OK?
#62013.04.14 18:12
Frenk
Bocsanat Szeptember 15- tol
#52013.04.14 17:55
Frenk
Oszkar it engem nem az bant hogy tilalom van,ugylatom hogy nem erted a lenyeget !?? Itt a hangsuj azon van hogy mire ??? ha egyszer azzal ervelunk hogy hegyiviz, akkor a torveny ertelmeben Szeptember 11-tol- Majus 1 ig tart a tilalom,na most persze ha a Pisztrangokat akarjuk vedeni hat akkor haggyuk nyukto oket !! ugyebar. De viszont ha a sikvizi halakat veszuk figyelembe,amelyek koztudott hogy nagyobb elonyt elveznek,mivel hogy tobsegben elnek a tarozoban,akkor a torveny ertelmeben Aprilis 6 es Junius 6 kozott van a tilalom. Tehat ha nem tevedek a tisztelt Tanacs, nem a halak bekes szaporodasat vette figyelembe,hanem a haszon a fo cel.Szerintem ez az ami nem helyes !!!!!  ? Az meg elenyeszo hogy 2 Ozikebol Krumplitokan sikeredett kolbasszal,na meg 100 meteren 50 literbol 30 lett !!!!
#42013.04.10 15:42
Oszi
Nagy Frenk ! az,hogy a halallomany folyamatosan fogy koztudott,es az oka is ismert,sok tenyezo befolyasolja amit sorolhatnak de nem latom ertelmet,emlitest tettel,hogy vannak akik vissza elnek a belejuk fektetett bizalommal,de nem minden ember egyforma sumakok mindig voltak es lesznek is,de akkor sem szabad altalanositani,ha meg van valami jo otleted,hogy mit lehetne jobban-hatekonyabban csinalni azt szivesen meg hallgatjak-hallgatjuk az egyesuletnel.En ugy gondolom,hogy az egyesulet probalja jol vegezni a dolgat,mindenkinek nem lehet meg felelni es altalaban azok elegedetlenkednek a legjobban akik nem tesznek semmit csak a husert jarnak a vizpartra.Azt irod nem a tilalom zavar,kifejtened,hogy mi az ami zavar teged valojaban,a legelso hozzaszolasodban meg diktatort emlegetsz.kire gondolsz?nem egy ember hozza a donteseket hanem egy vezetosegi tanacs,aki a szabad idejebol szan ra idot hogy ossze ulljon es meg vitassa,el biralja a problemakat,te hogyan oldanad meg ezt a tilalom kerdest ha rajtad mulna,persze a torvenyeket is figyelembe veve,melyik halfajt reszesitened elonybe.Lehet jonni az otletekkel.
#32013.04.10 14:17
Frenk
Kicsi Oszkar ! elsosoban nem emlekszem, hogy mikor kerultunk pertuba???? Tovabba lehet hogy ez neked furcsa,de vannak olyan enberek akiket tenleg erdekel a halak bekes szaporulata.Remelem hogy csak villogasi szandekkal utaltal a fagyasztom tartalmara !!!???es nem azon emberek koze tartozol akik a nyelvuk edzesben tartasaval,megbujva bizonyos enberek mogott,! kihasznalva azok bizalmat,viszi haza a mereten aluli halakat,horgaszik elo csalival,ketszer egymasutan fogjak meg morgyelni es sajnos lehetne sorolni tovabb,hozzateve a neveket is.
Hidd el nekem hogy mikor te szulettel en mar a Nagykukulo Tarsulat horgasztagja voltam es akkor meg volt hal de mar lassan nincs es miert,tunodtel mar ezen?? Engem nem a tilalom zavar sot ellenkezoleg!!! szerinted milyen halfajok elnek tobsegben a Viztarozoban ??? na oket kell figyelembe venni!!!!!
#22013.04.10 09:23
Oszi
el fogyott a hal a fagyasztobol vagy miert zavar teged ez a tilalom?
#12013.04.09 01:42
Frenk
Ez igy elsore szepen hangzig,de van egy erdekes kerdes,Aprili 6-tol Maju 1-ig SIKVIZ????????????? Majus 1-tol junius 6 ig HEGYIVIZ ????Ez utan mi kovetkezik ???(Hegyisikviz) Nem tudom elhinni Tisztelt Uraim hogy csak engem foglalkoztat ez-a kerdes ??!! Hol elunk ? mar megint van Diktatorunk ?vagy talan rank nem vonatkoznak a Roman torvenyek ? '' PE BAZA DECIZIEI Nr. EMIS DE etc.

Nyelv

  • HU
  • RO

Horgászat

Horgászat a Duna-deltában

Partnereink

Erdélyi Nimród Erdélyi Horgász Energofish Zetavárpanzió Vadászaterdélyben Central and Eastern European Fly Fishing
Vizpart.ro © 2019 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb